Klaz* – Kovnask Lofftard

klaz-kovnask_loffard.jpgMijn Rode demo van Moos begon ik te missen. Ik liet die achter op Bijk als ruilmiddel om 1024×768 van Klaz* te bemachtigen. Alles had ik geprobeerd om in contact te komen met die rare snuiters van Klaz*. Voorheen trof ik ze nog wel eens in een chatroom op IRC, maar daar zag ik ze al maanden niet meer. Misschien was het door de grote wolken ruimtestof onmogelijk verbinding te maken vanuit Bijk? Toen was er zomaar ineens een mailtje van Klaz*. Een mailtje! Ik was verbaasd, want mailen dat deden deze rare snoeshanen alleen maar op de sporadische momenten dat ze op aarde waren, mailen vanuit Bijk is onmogelijk. En inderdaad: Ze mailden dat ze naar de aarde gekomen waren om geluidsopnamen te maken voor hun nieuwe cd, Kovnask Lofftard. Naar Rome, want dat was de favoriete plaats op aarde van de schilder Kovnask Lofftard die ze wilden eren nu hij besloten had het tijdelijke met het eeuwige om te verwisselen. In het PS-je stond dat ze in ruil voor hun nieuwe werkje Kovnask Lofftard wel ter beschikking wilden stellen. Ik antwoordde dat ik naar Rome zou komen met een mooie compilatie. Het was goed. Ik brandde een cd met tracks van Porcupine Tree, Sigur Ros, Animal Collective, Brian Eno en Mùm en ging. De ontmoeting was kort, Bijkers zijn geen praters. We ruilden slechts zwijgzaam cd’s uit en ik vloog terug. In het vliegtuig luisterend naar Kovnask Lofftard voelde ik weer die sterke trek om de ruimte in te gaan als bij 1024×768. Ik vond het een goed teken.


mij=WM Recordings

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven