Martin Groenewold – Dingen te doen

martin_groenewold-dingen_te_doen.jpgToen ik nog jong, snel, wild, onbenullig en knap was, nu ben ik alleen nog maar knap, toen was het hip om Nederlandstalige muziek te maken. Doe Maar zette de trend, direct op de huid gezeten door Toontje Lager en Het Goede Doel. Onder de dertigers heden ten dage is deze stroming nog steeds populair en in navolging van Engeland, waar jonge bandjes en masse doen alsof de Bom weer kan vallen, springen nu ook de eerste Nederlanders op de jaren tachtig-trein. Martin Groenewold is er eentje van en hij wordt geholpen door niet de minsten. Toontje Lager’s tekstschrijver Bert Hermelink heeft het album Dingen te doen namelijk bij elkaar gepend en geproduceerd. En wat krijg je dan? Inderdaad, een Toontje Lager-album. Ook al omdat Groenewolds stem wel iets weg heeft van die van Erik Mesie. Het is een bijzonder sympathieke poging, maar het raakt echter geen enkele snaar (meer) bij mij. Het is opwarmen van materiaal dat in de jaren tachtig bijzonder hip was. Zelfs de synthesizers van Toontje Lager lijken te zijn gebruikt. Nostalgici, Sky Radio-luisteraars en Veldhuis & Kemper– meisjes kunnen zich geen buil vallen aan dit album, maar ik hou het maar op artiesten als Manuel. Want voor je het weet komt Toontje Lager zelf nog echt weer bij mekaar…


mij=Marista Music

4 reacties

  1. Gerrit

    Veldhuis & Kemper-meisjes? Dat lijkt me een grove belediging voor deze zéér aardige debuutplaat. Martin heeft meer talent in zijn pink dan Veldhuis, Kemper, Acda en De Munnik bij elkaar.
    De groeten,
    Gerrit Ysbrandt

  2. Dat klopt, maar die hadden dan weer het talent om andermans werk volledig naar hun eigen hand te zetten. Wat ook een gave is. En dat mis ik nog bij Martin. Het blijft allemaal te braaf in het Hermelink/Toontje Lager idioom. Maar goed, wellicht bij een volgende plaat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven