Octavepussy – Here Are The Results Of The Universal Jury

octavepussy-here_are_the_results_of_the_international_jury.jpgHet was tijdens het eigenlijke optreden al één en al hosanna, maar in de toegift na hun winst stond het hele publiek te dansen op de banken. Uitgewoond staat de band met zijn tienen op een rij. De koppen glimmen van trots en van het zweet dat van hun kop gutst. Die vermoeidheid is niet zo raar ook, want dit intergalactische songfestival is een ware slijtageslag. Waar je bij het Eurovisiesongfestival je ding moet doen met één liedje, spelen de acts bij dit wereldvreemde gebeuren een hele set voordat ze beoordeeld worden door de jury. Gezien de kosten van dit elke vijf jaar plaatsvindende evenement is dat ook wel logisch. Het zou ook zijn lullig als je vanaf Mars of Bijk komt om maar één nummertje van drie minuten te spelen en weer moet terugvliegen of teruggebeamd wordt. De OctavePussY-clan speelde bij voorbaat al een gewonnen wedstrijd. Het is natuurlijk algemeen bekend dat aliens gek zijn op (P-)funk. George Clinton is niet voor niets een van hen. Slim als ze zijn heeft OPY speciaal voor dit optreden de hulp ingeroepen van een paar van zijn P-Funk All Stars en hulptroepen van die andere op aarde levende alien James Brown. Niet dat OPY die hulp van buitenaardsen per se nodig heeft, hun funk in mengelmoes met andere aardse stijlen staat zo ook wel als een huis. Maar in deze intergalactische aangelegenheid is het toegestaan, dus waarom niet. Het resultaat was er ook naar. Waar de andere buitenaardse acts lage cijfers scoorden, scoorde OPY maar liefst een zeven. Voor aardse begrippen al aardig, maar voor deze competitie is het extraordinair.

De overwinning van OPY wordt aanstaande zaterdag 27 augustus gevierd in Nighttown Theater vanaf 21:00 uur


mij=Presidental Dental / Bertus

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven