Slow Dazzle – View From The Floor

slow_dazzle-the_view_from_the_floor.jpgOp zonnige dagen ligt het park aan de overkant van de straat heel erg vol. Niet zo gek, want heel veel Amsterdammers beschouwen het park als de ultieme recreatie. Er staan immers wel tien bomen en ja, als je tussen de honderden volgevroten eenden doortuurt zie je wel iets wat voor water door kan gaan. Ik hou niet van het park, het is van alles helemaal niks. Te weinig water, te veel eenden, te weinig bomen en vooral veel te veel mensen. Elke vierkante meter is benut. Nee, dan trek ik liever naar het Grote Oosten. Daar waar de woeste wouden wilde dieren herbergen en daar waar de akkers vol staan met het gouden graan. Daar vind ik mijn rust en zaligheid, daar zijn de dingen zoals ik ze hebben wil. De wind waait, de zon schijnt en hier ver weg van Amsterdam is het leven ook nog eens prachtig. Ziet u plaatje al voor u? Wind, zon, geen Amsterdam?
Nou, ik wel. Maar toch ontbreekt er iets. Want om het plaatje compleet te maken en omdat we hier op File Under zijn hoor ik natuurlijk op de achtergrond muziek. Zo gaan die dingen hier op File Under, we horen muziek. Heel sfeervol. En omdat dit mijn recensie is hoor ik natuurlijk country, alt.country. Dat soort platen krijg ik altijd in mijn bus. Laat ik nou net Slow Dazzle horen en als u even oplet hoort u het ook. Nee, ik heb het niet over de plaat van John Cale, knurft, ik heb het hier over een bandje dat het bijzonder naar zijn zin lijkt te hebben op The View From The Floor. Muziek die je opslurpt en je zelfs laat vergeten dat er een plek bestaat als het verrotte en duivelse Amsterdam. Die illusie duurt vervolgens wel drie hele nummers en dan rijdt er opeens een tram door de plaat. Of nee, geen tram, het is electronische meuk. Dat kan niet! Dat mag niet! Rare electromeuk op mijn countryplaat, daar gaat mijn illusie! Dan helpen er geen sterke staaltjes songwriting meer, of de belofte aan heel mooie liedjes. Dan helpen er geen teksten meer als ‘Sometimes you do the dumbest things just because you care and so I’m very sorry that I pushed you down the stairs’. Urban Electro Country. Gekker moet het niet worden.


mij=Misra / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven