Journey – Generations

journey - generations.jpg“Leraar? Ikke? Blegh, nee!” riep ik altijd heel hard. Jaren later was ik plots trainer en stond ik pardoes les te geven. En eerlijk is eerlijk: ik was er helemaal niet slecht in. Ik wist niet altijd alles, maar door dat toe te geven en met inzet en handigheid training te geven kreeg ik toch een redelijke reputatie als trainer. Er is één nadeel aan een goede reputatie: je kunt ‘m ook kwijtraken. Dat gebeurde bijna met de meesters van de AOR, Journey, dat na het vertrek van zanger Steve Perry nogal in het slop raakte. Raised on Radio werd wisselend ontvangen en opvolger Arrival verging het al niet beter. Toen bij dat laatste album de verstandhouding met de platenmaatschappij ook beroerd bleek, zag het er dan ook slecht uit. Maar ziedaar, plots is Journey weer helemaal terug. Er zijn nieuwe platendeals bij kleinere maatschappijen en, wat belangrijker is, ze hebben er weer plezier in. Dat is goed te horen op het nieuwe album Generations. Alle vijf de bandleden zingen (!) op dit album, met drummer Deen Castronovo als aangename verrassing, en de plaat wordt niet geteisterd door een teveel aan ballads. Oudgediende Kevin Elson, die destijds Journey’s succesvolste albums produceerde, heeft de sound heel clean gehouden en heeft er vooral weer een echt rockgeluid van gemaakt. Van het stevige “Faith in the Heartland” en de fraaie mid-tempo song “A Better Life” tot de Schon & Hammer-rocker “In Self-Defense” spat het plezier er vanaf. Journey is terug en laat meteen zien hoe het moet!


mij=Frontiers / Rough Trade

Een reactie

  1. Peter Feskens

    Jullie recensie denkt de lading volledig. Ik ben al 25 jaar een verstokte Journey fan. na een wat mindere periode is Journey helemaal terug. Goh waarom krijg A Better Life maar niet uit mn hoofd, ik word er gewoon blij van :>)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven