The Pineapple Thief – 10 Stories Down

the_pineapple_thief-10_stories_down.jpgHet gaat ergens mis ik weet niet precies waar. Ik zoek naar de fout. En ik zoek naar de knoppen van de grote machine. De knoppen die het succes van een band bepalen. Ik wil er aan draaien. Zodat ik er voor kan zorgen dat het succes van de Coldplays, Radioheads en Musen van deze wereld stopt. Of in ieder geval dat het succes een beetje eerlijker verdeeld wordt. Ik wil draaien zodat ik er zelf voor kan zorgen dat The Pineapple Thief nu eindelijk eens loon naar werken krijgt en met hun nieuwe album 10 Stories Down bijvoorbeeld eens een hit scoort. Alleen gaat me dat niet lukken ben ik bang. Want The Pineapple Thief, dat is immers een voormalige symfo-band. Wel eentje die langzaam wegdrijft van dit genre en evolueert tot een avontuurlijke rockband, die niet misstaat in de top-40 tussen bovengenoemden. Als is het maar als priemende vinger richting de grote grijze massa die wegloopt met Dingetje Martin, Dingetje Yorke, Dingetje Bellamy en hun bandvriendjes en zelden eens verder lijkt te kijken dan hun neus lang is. Ik twijfel alleen of Bruce Soord er klaar voor is, maar ik durf de gok met hem wel aan. Kan Dingetje Corgan gelijk horen hoe zijn laatste cd wél had kunnen en misschien wel moeten klinken. Bijvoorbeeld als “My Oblivion”. Totdat ik de juiste knop vind moet Bruce het doen met een plekje in mijn jaarlijst. Dat is in ieder geval een begin.


mij=Cyclops / Bertus

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven