Troubled Hubble – Making Beds In A Burning House

troubled_hubble-making_beds_in_a_burning_house.jpgIk las onlangs in mijn lokale krant dat de zomer van 2005 waarschijnlijk in de geschiedenisboeken zal worden bijgeschreven als de zomer die geen zomer was. En dat zou niet alleen aan het weer liggen. Deze zomer mist alles wat een zomer een succesvolle zomer maakt. Geen zomerhitje, geen rage, geen hype en geen tot de verbeelding van velen sprekend sportevenement – hoewel de atletiekbond het daarover niet met mij eens zal zijn. Zelfs de wespen laten het dit jaar afweten. En toch voel ik mezelf zomerser dan ooit. Het ziet er namelijk naar uit dat 2005 een uiterst vruchtbaar popjaartje gaat worden. Misschien niet voor iedereen; smaken verschillen. Mij zul je echter niet snel horen klagen. Voor een geslaagde zomer heb ik geen hitje, rage of WK nodig. Geef mij maar een puike zomerplaat. Zo werd mijn honger een naar perfecte popplaatjes reeds gestild door Robyn en kijk ik reikhalzend uit naar de nieuwe Nada Surf die in september zal verschijnen. Tot die tijd zal ik me prima kunnen vermaken met de stuiterende college radiorock van Troubled Hubble. Hun muziek vertoeft in hetzelfde vaarwater als het eerdergenoemde Nada Surf en doet ook regelmatig denken aan Idlewild of een energiek REM. Met “14000 Things to Be Happy About” gaat Troubled Hubble meteen vliegend van start en dendert met slechts enkele adempauzes door tot aan de finish. Misschien is het allemaal een beetje eenvormig maar een kniesoor die daar op let. Het is immers zomer. Althans voor mij wel.


mij=Look Out / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven