Evildoer – Terror Audio

evildoer-terror_audio.jpgEr zijn van die weken die gedachteloos aan me voorbij glijden, simpelweg omdat er niets opwindends gebeurt. Afgelopen week leek er precies zo één te worden. Beetje werken, beetje klussen thuis, verder niets bijzonders. Het enige spannende dat gepland stond was een concertbezoek en dat liep nog bijna de soep in ook. De M-connectie was even vergeten de gastenlijst te regelen en zat zelf lekker met zijn gat op Samos. Concert natuurlijk uitverkocht en dus zag het er even naar uit dat ik weer snel thuis zou zijn. De kassajuffrouw bleek echter begaan met mijn lot en liet mij, plus aanhang, voor deze ene keer toch binnen. Ik ben haar nog steeds dankbaar hiervoor omdat dit concert het enige memorabele moment van deze week was.
Het beluisteren van Terror Audio, de debuutplaat van de Zweedse formatie Evildoer was dat zeker niet. Het album bevat op zich een aardige mix van goed gespeelde trash en death metal, maar het loopt spaak bij de factor originaliteit. Nergens hebben deze zondaars ook maar één poging gedaan om enigszins iets vernieuwends neer te zetten. De bewandelde paden zijn zo platgetrapt, dat de verveling al na een paar luisterbeurten toeslaat. Kastenvol zijn er te vullen met dit soort releases waar niemand op zit te wachten. Volgens Mattheus 7:15-23 kun je zondaars herkennen aan het slechte fruit dat zij dragen. Evildoer heeft dat echter wat te letterlijk genomen en moet zich ernstig zorgen gaan maken als ze niet in de hemel willen belanden. Volgende keer graag wat echt slecht fruit, zodat de poorten hier beneden wijd openslaan.


mij=Scarlet / Bertus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven