Asteroid B-612 – Reading Between the Lines

asteroid_b-612-reading_between_the_lines.jpg‘Daar had je veel leuke dingen mee kunnen doen,’ hoor ik bezoek vaak tegen me zeggen. Ze doelen dan op mijn cd-collectie. Ik zucht dan meestal en zeg: ‘Een auto kopen zeker om dan 2000 Euro per jaar af te gaan schrijven of het oproken. Ik doe er liever iets leuks mee.’ Meestal is dit dan het einde van dit gespreksonderwerp. Als die mensen eens wat verder keken dan hun neus lang was zagen ze dat mijn collectie veel voor mij betekent. Muziek is emotie. Zo staan er talloze schijfjes van o.a. Lloyd Cole, Smashing Pumpkins, Chuck Berry, The Tragically Hip, The Rolling Stones, The Pretty Things en Pere Ubu in mijn platenkast te schitteren. Dat het gemiddelde van vijf nieuwe cd’s vanaf 1987 dan een aardige collectie oplevert is wat mij betreft dan mooi meegenomen. Ik zou mijn collectie echter sterk uit kunnen dunnen als ik Reading Between te Lines van Asteroid B-612 voor de eerder genoemde artiesten in de plaats zou zetten. Deze Australiërs hebben namelijk goed geluisterd naar de eerder genoemde artiesten. Deze plaat is overigens een rerelease van het in een kleine oplage verschenen gelijknamige album aangevuld met bonustracks. Die hadden van mij overigens achterwege mogen blijven, want in de 75 minuten die de plaat duurt had ik van al die namen die ik eerder had genoemd zeker één track kunnen draaien. Toch is het een sympathiek initiatief om een plaat aan de vergetelheid te ontrukken. Ik geef deze cd echter aan de eerste die bij mij thuis een negatieve opmerking maakt over de grootte van de collectie. Ik zal dan iets zeggen als: ‘Als je het bij jou thuis anders wilt, mij best.’


mij=No Tomorrow / Clearspot

Een reactie

  1. Pieter

    Pff, onbegrijpelijk- mensen die iets negatiefs kunnen zien in een grote cd-collectie! Het vervult mij met jaloezie als ik honderden (duizenden) -bij voorkeur op alfabetische volgorde- cd’s op een rij zie staan en waarbij je om de tien seconden denkt: ‘oja, die moet ik nog eens horen’ of ‘wat zou dat zijn'(behalve als de collectie voornamelijk zou bestaan uit series als ‘het beste van Terrorgabber 1993 tot 1999’ en de complete verzameling van Richard Klaidermann).
    Mijn platencollectie beschrijft mijn persoonlijkheid en is als een abstract schilderij doordrenkt met mijn gevoelsleven. Daarvan wordt elke IKEA-kast mooi. En ik hoop dat mijn persoonlijkheid nog sterk zal groeien..
    Gegroet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven