John 5 – Songs for Sanity

john_5-songs_for_sanity.jpgMijn buren willen me nog wel een “plezieren” met een uurtje André Hazes op hoog volume. De balkondeur dicht doen helpt al een beetje, maar om die alcoholistische vetklep helemaal buiten de deur te houden zijn nog andere maatregelen nodig. De nieuwe cd van John 5, Songs for Sanity, wil daarbij nog wel helpen. John 5, eerder gitarist bij David Lee Roth, Two en Marilyn Manson en momenteel op tournee met Rob Zombie, trekt de registers namelijk weer flink open. Rustig aan doen is niet echt aan hem besteed, want ook op deze tweede instrumentale cd jakkert John 5 stevig door. Nog een slag meer dan op de vorige zelfs. John 5 verstaat echter de kunst om ook op hoge snelheden een hele duidelijke eigen stijl te hebben. Ook op dit album gooit hij er heel wat country- en bluegrassdingetjes door, zij het in snelle varianten. Dat is al een duidelijk herkenningspunt, maar hij gooit ook arpeggio’s door zijn solo’s op een manier die ik nog nooit bij iemand anders heb gehoord. In een tijd waarin alles al een keer gedaan lijkt te zijn is dat razend knap. Gelukkig niet alleen dát razend knap, want het blijft ook nog eens een cd lang spannend om naar te luisteren. John 5 laat zien dat hij een van de beste instrumentalisten is die er op dit moment rondloopt. Ik zou hem graag ook nog eens in een bandsetting willen horen, maar voorlopig draait Songs for Sanity hier zijn rondjes. En zo wordt “De Vlieger” gecounterd door “Damaged”, “Zij gelooft in mij” aan barrels gespeeld met “Gods and Monsters” en krijgt Hazes een passend, zij het wat laat advies met “Die”….


mij=Mascot / PIAS

Een reactie

  1. SuperDope

    Niet alleen de beste gitarist van dit moment, maar ook de beste mixer, al weet ik niet of John-5:1 zelf mixt, in ieder geval: zijn muziek mag niet gemist worden, fantastisch gewoon! En de mandoline laat hij in ere. God praise John 5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven