Mayday – Bushido Karaoke

mayday-bushido_karaoke.jpgMijn vriendin en ik hebben beide een hekel aan stickers op producten. Als het dan ook enige waarde heeft wordt het er meteen afgepulkt. Soms gaat dit als vanzelf, maar andere keren is het er moeilijk af te krijgen. Er moet dan wasbenzine aan te pas komen. Je zult echter bij ons beide geen cd of boek met een sticker vinden. Het ziet er simpelweg niet uit. Als het om stickers plakken gaat dan is op Mayday makkelijk een sticker met alt.country geplakt. Toch is dit wel erg kort door de bocht, want het doet aan veel denken: de warmte van Calexico, de stem van wijlen Mark Sandman (Morphine), het drijvende in Sixteen Horsepower of aan de akoestische kracht van nummers van onze eigen Golden Earring. En dan zijn er nog de gecoverde countryboys van Neva Dinova, de countrygirl Gillian Welch en de rockers van Inxs. Helaas voor Mayday was dit album zonder deze drie covers minder geweest. Ze levert met het derde album Bushido Karaoke dan ook een album af dat zijn weg moet gaan vinden naar de liefhebber die het niet erg vindt dat het de alt.country op een wat populaire manier benaderd wordt. De titel lijkt te verwijzen naar de teksten die ik als snel meezing. Ik word alleen niet blij van de bezongen ellende in de verhalende teksten. Of je moet je al ellendig voelen natuurlijk, bijvoorbeeld van een sticker die er maar niet afwil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven