Neutral Milk Hotel – In the Aeroplane Over the Sea

neutral_milk_hotel-in_an_aeroplane_over_the_sea.jpgWat is het idee achter een reissue waarbij zowel de hoes als de tracklisting intact zijn gelaten, geen linernotes zijn bijgevoegd, er geen remastering heeft plaatsgevonden en de plaat ook nog voldoende te krijgen is?
Ik heb geen idee, behalve dan dat deze heruitgave publiciteit en wellicht een aantal nieuwe fans krijgt. Neutral Milk Hotel‘s tweede plaat, In The Aeroplane Over The Sea kreeg al kort na het verschijnen in 1998 een – zeker in cultkringen – klassieke status en heeft die sindsdien behouden.
De elf liedjes van Jeff Mangum zijn associatieve vertellingen met vaak hele rare beelden die met zo’n grote intensiteit gezongen worden dat je ze – hoe vreemd ze ook zijn – allemaal voor waar aanhoudt. In The Aeroplane Over The Sea is zo’n plaat die een eigen consistent universum vormt waarin alles lijkt te kloppen en vrijwel elke zin naar een andere liedtekst op dezelfde plaat lijkt te verwijzen. En dan gaat het alleen nog maar over de teksten. De overtuigende stem van Jeff Magnum vertoont soms overeenkomsten met die van Mountain Goats’s Jon Darnielle, met dien verstande dat de muziek van de eerste uitbundiger is gearrangeerd. De folky getoonzette psychedelica van het Elephant Six-label kende met Jeff Magnum’s Neutral Milk Hotel het onbetwiste hoogtepunt en hoe meer mensen deze plaat te horen krijgen, hoe beter. De release met outtakes komt later wel.


mij=Domino / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven