Tracy Chapman – Where You Live

(In de auto pt. 17)
tracy_chapman-where_you_live.jpg‘Ik moet even ontgiften hoor, van al dat bruiloftsgeweld. Het is best leuk, zo’n ouderwetse Twentse bruiloft, maar aan de muziek zouden ze best wat mogen veranderen.’
‘Het zal ook wel schelen dat niet ik jou, maar jij mij terugrijdt.’
‘Dat ik de avond niet verdronken heb in bier zal inderdaad wel schelen, ja. Maar dan kan ik nu in dit nachtelijke ritje mooi afkicken met wat echt mooie muziek.’
‘Dit is toch Tracy Chapman hè? Maakt die nog steeds cd’s?’
‘Ja. Where You Live is haar zevende ondertussen. Het stomme is dat Tracy Chapman eigenlijk nog de enige is die me helder voor de geest staat van de zeventigste verjaardag van Nelson Mandela. Ik zie haar nog zo staan. Op dat immense podium in het nog grotere Wembleystadion. Die kleine vrouw met niets anders dan een akoestische gitaar. Het werd haar definitieve doorbraak, en ik vrees ook het definitieve hoogtepunt uit haar carrière. Daar zal deze cd, hoe goed ook, ook weinig aan veranderen. ‘
[…]
‘Dit klinkt wel mooi hoor. Wat ik hier fijn aan vind is dat de nummers niet storen als je zo praat met elkaar, maar als je er het wat harder zet, het erg mooie luisterliedjes zijn waar je voor gaat zitten. Nogal een verschil met die vele Sky Radio-prullen.’
‘Daar heb je helemaal gelijk in. Het is ook mooi. Net als haar voorgaande albums veel rijker aan stijlen dan haar debuut. Soul, blues, gospel, jazz, folk, pop. Het komt allemaal langs. En haar stem en gitaarspel lijken met de jaren ook alleen maar rijper te worden.’
‘Eigenlijk vind is het raar dat ze niet nog groter is geworden bedoel je?’
‘Normaal was dat denk ik wel gebeurd, maar bij de impact van dat fameuze en overweldigende debuut uit 1988, daar staat alles bij in de schaduw.’


mij=Elektra / Warner

3 reacties

  1. silvia

    ik moet zeggen ik ben al een grote fan van haar van af mijn 11’de jaar en nu ben ik 28 en ik moet zeggen haar muziek ontroerd me nu nog ik vindt alle liedjes van haar heel mooi ik heb dan ook alle 8 albums van haar ben alleen heelaas nog niet naar een concert geweest van haar ooit ga ik er heen dat is mijn grootste wens om haar een keer in mijn leven in het echt te zien zo’n grote fan ben ik van haar en zal ik ook altijdt blijven met vele groetjes van silvia uit limburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven