WHY? – Elephant Eyelash

why-elephant_eyelash.jpgLaat ik maar met de deur in huis vallen: WHY?‘s Elephant Eyelash is een briljante plaat die het waard is opgemerkt te worden. Dus laten we dat met zijn allen doen. Jij ook. Het wachten duurde niet zo lang, na mijn ontdekking van Sanddollars, the ep, waar ik over zei dat praatzanger Yoni Wolf zijn gebbetjes en gekkigheidjes precies goed wist in te zetten in poprockliedjes die er niet om logen. Het zal je misschien verbazen dat Yoni Wolf ooit MC was. Het verbaasde mij in elk geval wel. Op Elephant Eyelash heeft hij, net zoals op Sanddollars trouwens, zijn eerdere voorkeur voor hiphop helemaal laten varen. Ik denk dat het een goede keuze was. Wat de plaat nu maakt zijn Wolfs stem, perfect verwerkte samples, het vileine gebruik van elektronische effecten, teksten die werken omdat ze klinken – en daarom niet altijd direct iets betekenen – en de eigenaardige draai die Wolf vaak aan zijn Pavementachtige liedjes weet te geven. Een meer dan overweldigende geheel. Slaat de wijzer op de ep vooral uit naar de grap, de spot en de gekkigheid, op Elephant Eyelash wordt deze balans hersteld en komt ook de donkere kant aan bod. Net zoals absurditeit de directheid afwisselt. En catchy, melodieuze stukjes de twisted, grillige beetjes. De indie-poprocksong op zijn best.


mij=Anticon / Konkurrent

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven