WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql-temptable-183e85-19961-19fb.MAI' (Errcode: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

Baseheadz – Baseheadz! 12″ EP / Slam – Kill The Pain – File Under: New Music

Baseheadz – Baseheadz! 12″ EP / Slam – Kill The Pain

slam-baseheadz.jpgBij het zien van de naam en het logo van Baseheadz, het project van de Rotterdammer Satiesh ‘Ties’ Mathoera, denk je in eerste instantie aan iets heftigs. Dat valt nogal mee. Het is relaxte zondagmiddaghiphop zonder zang, met beats die nauwelijks gebroken te noemen zijn en zelfs de turntables zijn in de vier nummers op deze EP niet erg prominent. Baseheadz zou even bedreigend kunnen overkomen als DJ Shadow, maar gaat op die manier eerder een beetje richting het opgewekte werk van Floris of Bastian, en is daarmee prima geschikt voor elk loungecafé. Talent is er zeker, maar als Baseheadz wat meer spanning of melodie toevoegt, wordt het denk ik wat interessanter.
Ook de titel “Kill The Pain”, de jongste single van Slam’s album Year Zero, lijkt agressief. Weer bedrog. De technovaders uit Schotland hebben het donkere, maar toch al breekbare origineel namelijk prachtig staccato laten remixen door minimal-freak Marc Houle. En geheel in stijl heeft die van de galmende zang van Dot Allison maar een piepklein galmpje overgelaten. Dot Allison is overigens weer het vriendinnetje van Pete Doherty en ze was eerder te horen bij Massive Attack, dat “Kill The Pain” net zo goed wel had kunnen opnemen. Geslaagde single.


mij=Mental Recordings / Soma

2 reacties

  1. de criticast

    inmiddels te hebben geluisterd naar het werk die later zijn toegevoegd op de baseheadz website moet ik eerlijk bekennen, in tegenstelling tot hierboven, dat het toch aardig broken te noemen is met zij weggetjes naar turntablism, triphop, nujazz en zelfs een beetje drum ‘n bass. de wereldwijde recensies liegen er niet om!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven