Collision Theory / Elstar

elstar-collision_theory.jpgMij is altijd geleerd dat een demo niet teveel liedjes moet bevatten en bovenal meteen vanaf de eerste noten moet knallen. Geen trage opbouw of slome start maar meteen met de deur in huis vallen. Het Nederlandse Collision Theory heeft wat dat aangaat nog wel iets te leren. Want als ik een verzuurde boekingsmeneer zou zijn was de titelloze demo al na één minuut luisteren onderop de stapel beland. En dat heeft niet eens te maken met het knullige artwork of de beperkte bijgeleverde bio, nee, de eerste twee tracks zijn simpelweg bagger. De overige twee nummers mogen er echter beiden zijn en doen mijn mening 180 graden draaien. Lekker stevige rockmetaal die schurkt tegen Therapy? en ook een beetje Faith No More laat horen. Ik zou zeggen: draai de volgorde van de demo volledig om en wie weet levert dat een veel vruchtbaarder resultaat op.
Het Arnhemse Elstar gooit het over een heel andere boeg. Op hun eerste EP Tuxedo Park is er gekozen voor een gelijkwaardige selectie van vier nummers. Allen voor elkaar inwisselbaar maar stuk voor stuk prima te pruimen. Een schuifje Bettie Serveert hier (dat krijg je al snel met van die poppy bandjes met een zangeres natuurlijk) een snufje K’s Choice daar, heel erg uniek is het niet maar er is ten minste duidelijk nagedacht over de muziek en de composities. Hier zullen weinig mensen problemen mee hebben maar of het genoeg kracht heeft om door te stoten naar een groter publiek is nog maar de vraag. Daarvoor is waarschijnlijk iets meer originaliteit en vooral een beetje peper en zout vereist.


mij=Eigen Beheer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven