Efterklang – Springer (EP)

efterklang-springer.jpgEr moeten toch ook redenen te verzinnen zijn om niet naar Denemarken te verhuizen? De prijs van een biertje op een Deens terrasje was altijd een steekhoudend argument. Maar ja, aangezien de prijzen in de horeca in Nederland ook vrijwel Scandinavische proporties hebben aangenomen, is dat argument niet langer valide. En dat het er gemiddeld iets kouder dan in ons kikkerlandje is, tsja, daar koop ik wel een extra dikke jas voor. Ik ga echter wel een hoop missen. Mensen vooral. Fijne mensen in mijn directe omgeving. En dan is er natuurlijk nog een taal te leren… Wat de reden is waarom ik überhaupt zou willen verhuizen? Werp maar eens een blik op mijn jaarlijstje. Groot kans dat daar aan het eind van dit jaar een aantal Denen verpozen. En het komt regelmatig voor dat dit moois niet eens in Nederland wordt uitgebracht. Gewoon bestellen via internet, zegt u? Uiteraard, via die weg had ik bijvoorbeeld al lang de debuut EP, Springer, van het beetje-vreemd-maar-wel-lekkere Efterklang kunnen bestellen. Toch had ik dan waarschijnlijk achter het net gevist, vanwege de zeer gelimiteerde oplage. Dus goed nieuws voor de liefhebbers van aan Sigur Ròs, Mùm en Under Byen verwante muziek: het ding is opnieuw gereleased. Zelfs hier! Pik bij uw hofleverancier maar meteen de single van het van Tripper afkomstige prijsnummer “Swarming” mee, want met name de door een echoënde piano gedreven Antenne version is zeer de moeite waard. Zolang dat lekkers ook deze kant op komt, heb ik weer een reden minder om te verhuizen.
Efterklang speelde op 29 oktober op het verjaardagsfeestje van hun platenlabel Leaf in Nighttown, Rotterdam. De mensen die via ons een kaartje wonnen, hadden het erg naar hun zin.


mij=Leaf / Konkurrent

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven