Face Tomorrow – 03/02/05 (DVD)

face_tomorrow-03_02_05.jpgOp de binnenzijde van de hoes van 03/02/05 zegt het vijftal van Face Tomorrow het zelf al: ‘We’re not flawless, we’re not perfect, we’re just 5 guys doing what we love to do most’. Dat is dan ook wat deze eerste live-dvd van de Rotterdammers uitstraalt: plezier hebben in wat ze doen. Al heb ik sterk het idee dat een Nighttown vol met mensen, die ze waarschijnlijk stuk voor stuk kennen, ze wel een beetje zenuwachtig maakt. Daarom was het misschien niet zo’n slim idee om met de nieuwe single “My World Within” van superplaat The Closer You Get te starten. Om dat nummer live goed te spelen moet je wel helemaal ‘vrij’ zijn. “Worth The Wait” van de eerste Face Tomorrow-cd was daarom misschien een betere optie geweest. Dat lijkt me zo’n nummer waardoor je gelijk de zenuwen van je afspeelt. Nu gaat de band pas gaandeweg de set wat meer ontspannen te werk. En dat is wel een beetje jammer, want wie deze band de afgelopen paar jaar live gezien heeft weet dat er qua intensiteit weinig Nederlandse bands aan Face Tomorrow kunnen tippen. Het geheel is best wel smaakvol vastgelegd met vaste camera’s en portable camera’s vanuit het publiek. Er wordt gelukkig niet als een gek heen en weer geschakeld tussen deze camera’s. Dat vind ik wel een pré, want nu word ik in ieder geval niet nerveus van alle flikkerende beelden. Zo zit ik de dvd met gemak uit en zie ik Face Tomorrow steeds beter worden naarmate het einde nadert. Naast het concert staan er aan bonusmateriaal nog drie videoclips, een kleine documentaire over en een fotogalerij op de schijf die zeker het bekijken waard zijn.


mij=Reflections / Bertus

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven