Iron and Wine / Calexico – In the Reigns (EP)

iron_and_wine_calexico-in_the_reins.jpgHet is altijd een beetje spannend als twee goede vrienden van je elkaar voor het eerst ontmoeten. Stiekem hoop je dat het dan toch wel zal klikken. Ze hebben een bindende factor, jou, maar de vraag is natuurlijk of dat genoeg is. Er moet meer zijn. Als er maar een balans is. Wellicht is de een dominant en de ander juist volgzaam. Geen probleem, dat kan namelijk heel goed werken. Toen ik hoorde dat Iron and Wine en Calexico gezamenlijk Craig Schumacher’s Wavelab Studio’s in zouden duiken vond ik dat best een beetje spannend. Zou het klikken? Het zou niet de eerste keer zijn dat een op papier interessante muzikale samenwerking uitdraait op een glorieuze mislukking. Maar gelukkig heeft Sam Beam in Joey Burns, John Convertino en consorten prima speelmaatjes gevonden. Beam leverde al het songmateriaal en zodoende is deze samenwerking uiteindelijk gewoon te beschouwen als een Iron & Wine plaat met een voor Calexico zo typerend tex-mex sausje. Over het algemeen neemt Beam dus de rol aan van de dominante vriend met als gezonde uitzondering het nummer “History of Lovers”, wat naar mijn weten zomaar het allereerste up-tempo nummer in zijn carrière is. Zelf had ik graag gezien dat de stem van Burns een wat prominentere rol had gehad maar desalniettemin is hier sprake van een uiterst geslaagde combinatie die wat mij betreft nog wel een vervolg mag krijgen. Want die achtentwintig minuutjes is aan de korte kant. Ach, liever kort maar krachtig dan lang en dradig…


mij=Touch and Go / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven