Kid Congo Powers & The Pink Money Birds – Philosophy & Leather

kid_congo_and_the_pink_monkeybirds-philosophy_and_underwear.jpgKid Congo Powers heeft een meer dan imposant CV. Hij speelde mee met onder meer The Gun Club, The Cramps en Nick Cave’s Bad Seeds en brengt tegenwoordig met de Duitse electrowizard Khan, solo en met zijn band The Pink Money Birds platen uit. Alleen al voor dit jaar stonden en staan vier cd’s op de rol. Op Philosophy & Leather laat hij alle invloeden die hij in de loop van de jaren heeft ondergaan een rol spelen. Van grotestads-romantiek via industrial tot electro, we horen het allemaal terug. Maar zoals Kid Congo Powers nooit de voorman was van de bands waarmee hij naam maakte, zo staan op Philosophy & Leather weinig tracks die echt indruk maken. Of hij nu croont à la zijn oude maatje Barry Adamson (“The History of French Cuisine”), industrial toelaat of ranzige rock ‘n ‘roll (“Even Though Your Leather Is Cliché”), er blijft weinig hangen. Belangrijkste teken van deze armoede is wel dat op de recent verschenen overzichtsplaat van Kid Congo’s solowerk, Solo Cholo, één van de weinige wel geslaagde liedjes van Philosophy & Leather ook te horen is: “La Historia De Un Amour”. En laat dat nou een track uit de jaren tachtig zijn. Wellicht toch beter om in plaats van vier platen in een jaar de energie in eentje te steken die ons wel zijn eerdere bands kan doen vergeten.


mij=Trans Solar / Sonic

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven