Opeth – Ghost Reveries

opeth-ghost_reveries.jpgPrinsjesdag, wat er werkelijk gebeurde de avond ervoor in het torentje van de minister-president… Zenuwachtig met zijn stropdas spelend, zit de premier te wachten. Eindelijk komt de minister van financiën met de koffer in zijn hand binnenlopen. ‘Zit ie daarin?’ De man met de bril knikt bijna onwaarneembaar met zijn hoofd. ‘Laat eens kijken dan!’ De opwinding is te horen in de stem van de premier. Het ivoorkleurige koffertje, gemaakt van het beste geitenleer en bekleed met de zachtste Thaise zijde wordt voorzichtig op de tafel voor hem neergezet. De handvergulde gouden letters op de zijkant glimmen even op als het deksel wordt geopend. Driftig begint de premier in het koffertje te rommelen. ‘Zit er een oranje lint omheen?’ Ohh, is dat de Miljoenennota.’ De ene na de andere begroting vliegt door de lucht als plots een donkere afbeelding met vijf kaarsen erop verschijnt. Op de achtergrond staat een gedaante in een donker gewaad voor een zwak verlicht raam. Met bibberende handen pakt JP het nieuwe album, Ghost Reveries, van de Zweedse formatie Opeth op. Langzaam kijkt hij op… ‘En, zit het goed?’ Rook kringelt uit de mond van de op één na belangrijkste man van Nederland. Sonoor begint hij te mijmeren. ‘Het zit goed, heel goed. Dit is Opeth op zijn best. Lang uitgesponnen nummers waar de meest prachtige muzikale thema’s voorbij komen. Ruige death metal en progressieve melodieën worden afgewisseld met psychedelische jaren zeventig klanken. De ingetogen zang klinkt nog overtuigender dan op voorgaande albums en zelf wat jazz elementen zijn toegevoegd om het nog smakelijker te maken. Het muzikaal vakmanschap en de liefde voor muziek druipt eraf. Al onze zorgen zijn meteen voorbij. Maak het spaarloon maar vrij en zorg ervoor dat iedereen dit album kan kopen. In één woord fantastisch! De toekomst ziet er rooskleurig uit. Kom op! Breng het goede nieuws maar. Vertel maar aan het volk dat het beter gaat! Niet kan ons nog tegenhouden, op naar Balkenende III!’


mij=Roadrunner / CNR

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven