Susans Garden – Aiming To Please

susans_garden-aiming_to_please.jpgRuim een jaar geleden bracht Susans Garden via Rumble Records haar debuut-ep Electric!! uit. Hun full length debuut Aiming To Please mogen ze maken op het grotere zusje van Rumble, AG Music. Dat dit label niet alleen maar stampende herrie uitbrengt zoals Rumble is zeker geen probleem. Zeker niet als Rumble-baas, en een van de drie Shavers, Theo de Jong bij de opnames plaats neemt achter de knoppen. Hij heeft er voor gezorgd dat Aiming To Please voorzien is van een helder geluid waarbij je nergens het idee krijgt dat dit ten koste gaat van de energie van de band. In het stief half uurtje dat Aiming To Please slechts duurt, laat het kwartet Noord-Hollanders van Susans Garden een aanstekelijke mix van surf, garage en rock ‘n roll horen. In sommige nummers hebben de heren versterking ingehuurd van koperwerk, orgeltjes en een achtergrondzangeres. Misschien zouden ze dat iets vaker kunnen doen. Dit soort versierselen mag een band in de studio best doen verschillen van een band op het podium wat mij betreft. Want dat Susans Garden live deze tierelantijntjes niet nodig heeft en daar meer van dik hout planken zaagt, dat lijkt me niet meer dan logisch. Met Aiming To Please bewijzen ze echter dat ze het in de studio ook uitstekend kunnen.


mij=AG Music

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven