VA – The Enlightened Family

va-enlightened_family.jpgVoodoo-EROS is een onlangs door CocoRosie-helft Bianca Casady opgericht label en The Enlightened Family, een compilatie met de ondertitel a collection of rare and secret songs, is het geboortekaartje. Het namedroppen van Bianca Casady in de vorige zin is hier van een niet te ontkennen belang, want van de meeste artiesten die verantwoordelijk zijn voor deze dertien folk- en/of freakfolkliedjes lijkt hun meest CocoRosieste werk te zijn geselecteerd. Dit is nauwelijks een nadeel. “Real Good Time” van Diane Cluck klinkt als een jengelig soort CocoRosie, wat precies zo mooi is als het niet klinkt. Een ander opvallend sieraad is de wazige bijdrage van Vashti Bunyan, een Britse chanteuse die veertig jaar geleden de keizerin van de avant-gardistische folk was en recentelijk plots vernieuwde hipsterdom aan het bereiken is, getuige haar aanwezigheid op dit verzamelalbum en de gezellig vreemde EP die ze eerder dit jaar maakte met Animal Collective (de huidige keizers van de avant-gardistische folk). Bunyans “Song Of A Wishwanderer” stamt uit 1968 en de bedorven staat van de opname lijkt de schoonheid van haar zang alleen maar te versterken. Verder zijn er onder andere twee nummers van een zestienjarige Devendra Banhart, een op een onbewoond eiland opgenomen instrumentaal van Patrick Wolf en werk van bijprojecten van de CocoRosie-zusjes zelf: allemaal liedjes die op zichzelf misschien niet zo bejubelbaar zijn als eerdergenoemde bijdragen, maar die de verwoede completist in elke freakfolkliefhebber zonder veel moeite de handstand zullen laten doen.


mij=Voodoo-EROS / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven