Adam West – Power To The People

adam_west-power_to_the_people.jpgEen mooie bos kroeshaar siert de hoes van Adam West‘s nieuwe plaat Power To The People. Samen met psychedelisch en hippie aandoende paarse kleurtje zou je kunnen verwachten dat Adam West een neger is en dat’ie met Power To The People op een fijn zwarte soulleest geschoeid statement van John Lennon-achtige proporties aflevert. Niets is minder waar. Nou ja bijna niets, want psychedelische zut komt zeker wel langs. De afsluitende bonustrack van de cd is wel degelijk een ruim negen minuten durende psychedelische trip. En dat is een flink contrast met de rest van Power To The People. De people van Adam West zijn verder namelijk gewoon een kwartet ouwe schoolrockers uit Washington DC en helemaal geen negers, maar ‘gewoon’ blank. Al doet zanger Jake Starr hier en daar wel zwart aan. Inderdaad, een soort gelijk geintje haalden de Eindhovense Spades ook uit. Verder is er weinig spectaculair aan Power To The People, maar genoeg om met je voetjes mee te tappen. Deze viervoudige winnaars van een Wammie (Washington Area Music Association Award) voor beste hardrockband – wie snapt waarom een band hiermee te koop loopt moet maar een gil geven – maakt gewoon oude school garage rock-‘n-roll. Hierbij combineren ze het geluid van zwarte fiftiessterren met blanke sixties van MC5 en The Sonics, maar ondertussen blijken ze de seventies van Kiss en AC/DC toch ook wel erg leuk vinden. Het totaal is net wat vuiger dan wat ladiespleaser Danko Jones ons voorschotelt. Als je daar niet vies van bent, is dit zeker je ding.
Adam West speelt op 21 november in Den Helder in De Bliksem


mij=People Like You / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven