Cryptopsy – Once Was Not

cryptosy-once_was_not.jpgEen worm is een slijmachtig dier zonder oren en tanden. Hij kruipt en glijdt door zijn eigen gegraven gangenstelsel en is niet vies van een hapje aarde. Paren doet hij ook graag en neemt daar rustig drie á vier uur de tijd voor. Een worm is tevens een programma dat via de achterdeur van je computer naar binnen sluipt om vervolgens zijn vernietigende werk te doen. Er is echter maar één Lord Worm en dat is toevallig dé zanger van Cryptopsy. Als laatst te horen op het geweldige None So Vile en nu gelukkig weer terug op Once Was Not, de opvolger van het alweer uit 2000 stammende And Then You’ll Beg. Dit heerschap brengt precies terug wat een beetje weg was op het vorige album van deze sympathieke Canadezen. Dit album klinkt weer vet ondergronds alsof het door hem zelf meegesleurd is uit één van die donkere gangetjes. Terwijl drummer Flo Mournier alle nummers vol timmert met zijn onnavolgbaar snelle superblasts en freaky jazz breakjes en gitarist Alex Auburn zonder veel moeite als eenmansgitaarfractie het vertrek van medegitarist Jon Levasseur opvangt, spuwt Worm onverstoorbaar zijn rochelende en lispelende klanken uit over de razendsnelle en technische grind/death metal van Cryptopsy. Resultaat is een album dat zich langzaam via je onderbewustzijn in je hersencellen nestelt om vervolgens genadeloos toe te slaan. Laat je niet uit het veld slaan door het sonische geweld dat je tegemoet komt, maar wacht rustig totdat de ware schoonheid van dit album bovenkomt.


mij=Century Media / Suburban

4 reacties

  1. Ewoud

    Extreem vette cd, goede afwisseling van supersnel rammen en zware palm-mute’s. Mooi geheel en leuk om naar te luisteren. Vooral het eerste nummer waarin een heel vredig gitaartje de rest van de cd inluid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven