Jackson Browne – Solo Acoustic Vol. 1

jackson_browne-solo_acoustic_vol_1.jpg‘They don’t ask you if you do it, they ask you if you remember it’, is Jackson Browne‘s snedige commentaar na een vraag uit het publiek of hij zich de song “Bird of St. Marks” nog herinnert. Bijna veertig jaar actief zijn als singer/songwriter betekent dat hij kan kiezen uit een enorme discografie om zijn live-optredens mee te vullen. Solo Acoustic Vol. 1 lijkt dat met de toevoeging ‘Volume 1’ al aan te geven: slechts twaalf liedjes en bijna evenveel commentaar en toevoegingen staan er op deze plaat. Maar dat is niet zo gek, want de setting – Jackson Browne in z’n uppie met gitaar of piano – levert een intimiteit op die uitnodigt tot praten met zijn publiek.
Deze CD is de neerslag van de reeks uitverkochte concerten die hij vorige winter gaf en die ook ons land aan deed, Den Haag om precies te zijn. Ook toen kwamen klassiekers als “The Pretender”, “For a Dancer”, “Take It Easy” en “Fountain of Sorrow” voorbij, maar ook een niet eerder op plaat gezette track als “Bird of St. Mark” en het door Nico opgenomen “These Days”. Hits mag Jackson Browne dan al in geen jaren meer hebben gehad en zijn publiek ouder dan gezond is voor een nog steeds actieve artiest, vergeten is hij allerminst. Met een reeks platen als deze in aantocht, bouwt hij een mooi monument voor zichzelf en zijn liedjes.


mij=EMI

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven