John Vanderslice – Five Years: Selected Songs 2000-2005

john_vanderslice-five_years_selected_recordings_2000-2005.jpgBijna hadden we de verzamelaar van John Vanderslice, Five Years: Selected Songs 2000-2005, al achteloos in een verhuisdoos verstopt. Dan was deze cd er niet eerder weer uitgekomen dan ergens halverwege januari. Bovendien had ik de lezertjes hier er dan niet op kunnen attenderen dat Vanderslice eind november twee optredens doet in Nederland. In Haarlem en Rotterdam. John dankt het aan mevrouw Storm dat Vanderslice niet vroegtijdig in de buurt van het nulpunt van Nederland belandde. Zij vroeg me of ‘deze’ ook al ingepakt mocht worden. Oeps… nee dus. Hoe kwam die cd nou op de stapel besproken plaatjes! Waarschijnlijk had ik het zelf in een slaperige bui gedaan. Ik schaamde me er een beetje voor, want het is exemplarisch voor hoe we Vanderslice hier in Nederland behandelen. Vijf jaar achter elkaar al levert hij mooie, aan de andere kant van de grote plas hooggewaardeerde, indiepop/rockplaatjes af en wij haalden onze schouders er voor op. Als we daar al de moeite voor namen. Dat is raar, want zijn hier zeker wel op de juiste waarde geschatte vriendjes van Mountain Goats, Death Cab For Cutie en Spoon stonden steeds voor de deur van Vanderslice’s huis te dringen voor een plekje op één van de vier tracks waarop John zijn liedjes opneemt. Hij zingt liefdevol over zijn machine en zijn TDK-tapes in “Me and my 424”. Minder liefdevol, maar wel erg geestig, zingt JV in het rockende “Bill Gates Must Die” over een pedofiel die niet blij is met Microsoft. Dat kwam hem natuurlijk op een stapel brieven te staan vanuit Seattle om die track uit de handel te krijgen zei hij. Dat zoog JV uit zijn dikke duim. Of zal Microsoft er toch de oorzaak van zijn dat JV voor ons zo onbekend is gebleven tot nu toe? Onterecht is het sowieso.
John Vanderslice speelt op 26 november in Rotown (Rotterdam) en op 27 november in het Patronaat (Haarlem).


mij=Barsuk / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven