Manntis – Sleep In Your Grave

manntis-sleep_in_your_grave.jpgStel nu he, dat die Jamai, Boris of Jim helemaal niet hadden meegedaan aan Idols, zouden we dan ooit van ze gehoord hebben? Zouden ze uberhaupt maar een klein kansje gekregen hebben van een platenmaatschappij? Ik kan het me niet indenken. De zoektocht naar ‘het ultieme popidool’ is blijkbaar een stuk lucratiever dan de uiteindelijke vondst hiervan, want het is nog geen enkel Idol gelukt om sinds het gemakkelijk oogsten van het debuut ook een relevant vervolg neer te zetten. In Amerika zijn ze trouwens helemaal goed doorgeschoten met het hele talentenjacht gebeuren en kun je als artiest bijna niet meer op een andere manier aan een contract komen. Het afgelopen jaar organiseerde MTV ‘Battle for Ozzfest‘, waar bands de strijd aan moesten gaan voor een plekje op Ozzy Osbourne‘s rondtrekkende metalcircus. Wat volgde was het scenario zoals dit al vele malen bij alle mogelijke Idols-ripoffs de revue is gepasseerd: heel erg veel slechte deelnemers en nog meer leedvermaak, immers het uiteindelijke doel van de hele serie. De Metalcore van Manntis won de competitie uiteindelijk niet maar de band kreeg alsnog een platencontract aangeboden, waarvan Sleep In Your Grave het eerste product is. Er is hier veel moeite gedaan om in een korte tijd te incasseren als resultaat van de vluchtige bekendheid. Sleep In Your Grave ruikt namelijk naar instant-metal, volledig volgens de laatste trend gemaakt. Ik word er niet warm of koud van en hoop dat deze cd een ‘moetje’ is van de platenmaatschappij en dat er hierna echt goede muziek gemaakt mag worden.


mij=Century Media / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven