Rogue Wave – Descended Like Vultures

rogue_wave-descended_like_vultures.jpgEigenlijk had ik mijn plaat van het jaar al klaarliggen. Ik had namelijk met mezelf al drie maanden terug afgesproken dat die geniale nieuwe van Modern Life Is War (welke toch zeker wekelijks wel een keer in mijn speler terug te vinden is) de nummer een positie in mijn jaarlijst zou opeisen. Daar zou geen plaat meer overheen gaan. Dacht ik. Want nu begint het toch wel heel moeilijk te worden aangezien de nieuwe cd van Rogue Wave uit is. Want voor de ronduit geweldige indierock van dit Amerikaanse kwartet ga ik finaal voor de bijl. Verdorie, heb ik dat weer. Werkelijk elke song is sterk – ronduit ijzersterk in de meeste gevallen. Van de opener “Bird On A Wire”, waarbij ik meteen aan The Beatles moet denken, tot de ingetogen afsluiter “Temporary” is het raak. En daartussen in zijn ware indiepopparels te ontdekken. Nieuwe single “10:1” is met zijn vervormde Guided By Voices-zang en overstuurde orgels een beetje een vreemde eend, maar wel een mooie, terwijl “California” met akoestische gitaar en introverte zang daar weer haaks op staat. Of die andere supersongs “Publish My Love” en “Love’s Lost Labor”, met een prachtig jengelend outro. Eigenlijk kan ik hier gerust de hele tracklist neerzetten. Daar kan Death Cab For Cutie na hun ongeinspireerde nieuwe nog wel een prachtig puntje aan zuigen. Hoe goede songs, goed spel en een sprankelende productie voor een meeslepend geheel kunnen zorgen. Na Bright Eyes en MLIW mijn derde grote ontdekking dit jaar. Het samenstellen van de jaarlijst gaat over twee maanden nog erg lastig worden.


mij=Sub Pop / Konkurrent

3 reacties

  1. Henrico

    Nou, ik vind Plans van Death Cab For Cutie veel interessanter dan de nieuwe van Rogue Wave. In aanzet zijn het over het algemeen leuke songs, maar ik vind de uitvoering weinig bijzonder. Vlakjes, om het maar zo te zeggen. De opener is wel sterk.

  2. marty

    DCFC’s laatste is wel een enorme teleurstelling na Transatlanticism. Zelden zo bestudeerde en netjes geproduceerde plaat gehoord. Vlak ja. Rogue Wave heeft tenminste ballen en daarnaast de betere songs. Go figure.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven