Blacklisted – …The Beat Goes On

blacklisted-the_beat_goes_on.jpgZouden de beulen van Blacklisted bewust gekozen hebben voor de dubbelzijdige titel van hun nieuwe album? …The Beat Goes On slaat namelijk, wat mij betreft, niet zozeer op het verschijnen van nieuwe muziek maar vooral op de continuering van heel veel harde klappen. Zeg maar gerust tikken in je smoelwerk want het ‘beaten’ van Blacklisted komt daar nog het dichtste bij in de buurt. In tijden van emo en metalcore is het iedere keer weer heerlijk verfrissend om overgoten te worden met een bak ouderwets brute hardcore. Het is al de zoveelste prima release van Reflections Records en ik begin langzamerhand te geloven dat álles wat die lui daar uitbrengen van hoge kwaliteit is. Beter dan de laatste Hatebreed, hoewel die er ook mag zijn, en overdonderender (is een woord?) dan alles wat Bane in het gehele oeuvre heeft gemaakt. Typisch zo’n plaatje waar je in één klap van gaat houden wanneer je vatbaar bent voor een snuifje oude-school-hardcore. Gezellig is het allemaal niet – het hartzeer en de aanpassingsproblemen in de moderne maatschappij slaan u flink om de oren – maar ó zo oprecht dat ik het ze niet kwalijk zal nemen. Deze muziek zet je niet op om vrolijk te worden maar juist om eens lekker onredelijk pissig te zijn op al die zaken die al tijden onder je huid zitten. En als je daar helemaal geen last van hebt, dan doe je gewoon alsof! Al met al één van de topplaten van dit hardcorejaar.


mij=Reflections / Bertus

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven