Kill The Young – Kill The Young

kill_the_young-kill_the_young.jpgMijn hemel, als ik er over 30 jaar net zo uitzie als de venijnig lachende bejaarde op de hoes van deze plaat, dan richt ik persoonlijk een band genaamd ‘Kill the old’ op! Kill The Young is natuurlijk geen oproep tot zinloos geweld, maar een bandje van 3 broertjes uit de buurt van Manchester. En deze piepjonge knapen lijken het aardig voor elkaar te hebben. Productie door Dimitri Tikovoi (Placebo, John Cale, Marc Almond) en Mixage door Flood (New Order, U2, Smashing Pumpkins). Toch niet de minsten! Waarschijnlijk tilt de medewerking van deze ervaren heren de plaat net boven het gemiddelde, want ondanks dat de lekker opzwepende muziek erin glijdt als een glaasje advocaat in het oudje op hun hoesje razen de knapen in hun jeugdig enthousiasme naar mijn mening iets te veel door. De CD opent met twee sterke catchy energieke nummers: “Follow, Follow” en single “Origin of illness”, maar wordt daarna snel ambivalent. Het lijkt erop dat ze een stevige punkpop band a la Placebo willen zijn, maar soms waaiert hun sound meer naar ouderwetse New Wave (U2-gitaartjes in “All the world”, Smiths in “Fragile”, Sisters Of Mercy ritmetje in “No Heroes”) of schaamteloze bombastrock zoals een band als Zornik die ook kan maken (“Do you notice”, “No Heroes”). De zanger heeft een beetje een bibberig stemmetje wat ook niet echt bijdraagt aan de kracht van de nummers. Ik wil deze jongelingen zeker niet killen, maar ze zouden er verstandig aan doen eerst wat volwassener te worden voordat ze een volgend plaatje maken.


Mij=Discograph

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven