Smoke Blow – Dark Angel

smoke_blow-dark_angel.jpgJe hebt bands die je vooral live moet bekijken en waarvoor de cd’s enkel smoesjes zijn om zo snel mogelijk weer on the road te komen. Je hebt ook bands die je alleen op schijf moet beluisteren en vooral niet in het echt wilt zien. Het wordt pas echt interessant wanneer een groep beide zaken kan combineren en dat schijnt Smoke Blow aardig te lukken. Ik geef het eerlijk toe, zelf heb ik ze nog niet op een podium mogen bekijken maar als ik alle verhalen een beetje mag geloven moet dat een prima ervaring zijn. Een stel beschilderde debielen die zichzelf betitelen als “Hohepriesters des Schweinerock”, dat kan niet anders dan top zijn. Op de nieuwste cd Dark Angel is het in ieder geval voornamelijk over-de-toppe kitsch wat de klok slaat. Weliswaar te scharen onder het kopje “punkrock”, maar dan wel de freaky variant daarvan. Ze hebben duidelijk de meeste inspiratie opgedaan bij de grondleggers van de monsterpunk, The Misfits, maar ook bij die ander groep met totaal geschifte Amerikanen, The Dwarves. Net als deze twee bands grossiert Smoke Blow in harde punkliedjes met macabere teksten en duistere boodschappen, gecombineerd met heerlijke catchy refreintjes en meezingbare melodieen. Smakeloos, soms wanstaltig, maar altijd weer genieten geblazen. Zo goed als de aangehaalde voorbeelden is het nog nét niet, maar dan nog is het van een grote klasse. Dit is nu al het zoveelste goede punkproduct dat dit jaar bij onze oosterburen vandaan komt, het lijkt potverdikkie wel iets structuurlijks te worden…


mij=Noisolution

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven