VA – Where Blues Meets Rock VI

various_artists-where_blues_meets_rock.jpgAan verzamelaars heb ik een bloedhekel. Verzamelaars van één band, en al helemaal van diverse artiesten bij elkaar. Teveel stijlen, teveel verschillen in opname. Slechts in één genre kan ik die weerzin opzij zetten: de bluesrock. Da’s ook niet zo gek natuurlijk, want juist in de bluesrock zijn de verschillende op het eerste gezicht maar klein, zelfs waar het de zangstemmen betreft. Ik had dus een mooi mazzeltje dat Where Blues Meets Rock VI precies het goede genre voor mij is. Voor een mooi prijsje krijg je hier veertien songs van dertien bluesbands of -artiesten van het Provoguelabel. Veel gitaargiganten, zoals Walter Trout, Joe Bonamassa, Leslie West (Mountain) en Stoney Curtis, een paar wat verrassender combinaties, zoals een nummer met hardrocker Paul Gilbert en zijn oom Jimi Kidd en een nummer van de Barrelhouse Brothers – een samenwerkingsverband van Jeff Ward, Noel Jones en de inmiddels overleden Noel Redding (ex-Jimi Hendrix Experience) met onder anderen Eric Bell (ex-Thin Lizzy), John Coghlan (ex-Status Quo) – en tot slot één zangeres, Jan James. Aan de namen hierboven is al te zien dat Provogue bepaald niet de minste bluesrockers onder contract heeft, en dat resulteert in een verzamelaar van niveau. Gelukkig worden niet alleen de allerlaatste releases in het zonnetje gezet, zodat er eigenlijk alléén maar goede nummers op staan, met Carl Verheyen‘s “Revival Down” als prijsnummer. Een fijn ach-doe-deze-er-ook-maar-bij-cd’tje.


mij=Provogue/Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven