VA – Bang Crash Boom!!! A Popclub Compendium

va-bang_crash_boom.jpgDe meeste verzamelaars zijn verschrikkelijk. Ik weet niet hoeveel DJ’s er nog Oorgasm-samplers met zich meezeulen, maar het is praktisch altijd verspilde moeite: er staan toch altijd maar twee of drie goede nummers op en of je die nou draait? Bovendien zijn verzamelaars een crime om naar te luisteren, door alle verschillende stijlen en de wisselvallige kwaliteit. Toch? Nou, niet altijd dus, want deze is super. In dit geval besloten de programmeurs van de Popclub-avond van een tent in Munchen om hun 27 favoriete lieve indie-liedjes op een cd te laten zetten. En dat levert dus een hele fijne verzamelaar op, met bijdragen van de Decemberists, Koufax, Quit Your Dayjob en 24 onbekende nieuwe lievelingsbandjes. De cd staat vol met een onuitputtelijke voorraad huppelrefreintjes, orgeltjes, grappige zangeressen en lekkere lo-fi gitaartwiedeltjes die tien keer zo stoer zijn als alles wat Pete Doherty ooit op deze wereld gezet heeft. Wapper met je handen en kraai van plezier, dat idee. Zo word ik helemaal vrolijk van het opzettelijke bananenfrans van Phonoboy (“Ce soir! Ce soir on va voir! Quand ce soir! Ce soir je boire!”), doen de Jessica Fletchers een vrouwelijke imitatie van Smash Mouth in de vorm van een fruitig soesje en is er als ultieme foute feestkitsch “Popcorn” van het volslagen onbekende High Tide. Heel essentieel is het allemaal niet, maar er staat ook geen enkel nietlief liedje op. Over verzamelaars is er dus weer een vooroordeel uit de wereld.


mij=Little Teddy Recordings

2 reacties

  1. George

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven