Ozark Henry – Easter Sunday

ozark_henry-easter_sunday.jpgEen ieder die me had zien staan had me vast een enorme Ozark Henry-freak gevonden. Ik stond te strijken in een Ozark Henry-shirtje en ondertussen zijn DVD Easter Monday te bekijken. Alleen de levensgrote poster aan de muur ontbrak nog om het tafereeltje nog potsierlijker te maken. En ik kocht deze longsleeve alleen maar omdat Piet zijn merchandisemeisje er wel een beetje sneu en alleen bijzat bij het concert dat mevrouw Storm en ik zagen in concertzaal Hedon. Dat concert tijdens de Birthmarks-tour was overigens lang niet zo briljant als die plaat. Het was een beetje een zielloos concert. Piet zong als altijd goed, maar is zelf al niet de meest bewegelijke op het podium. Zijn band was ook al goed, maar stond er nog meer als zoutzak bij dan hem en het voegde zo allemaal weinig toe aan de plaat. Op Easter Monday is dat gelukkig wel beter. De arrangementen bij de nummers zijn volgens mij nog steeds strak ingestudeerd, maar zijn wel een stuk warmer dan op de cd’s van Piet. Voordeel is bovendien dat het licht en het geluid in het Ancienne Belgique waar de DVD opgenomen werd erg goed zijn. Piet is dan zelf misschien nog steeds niet de meest bewegelijke persoon op een podium, door de enorme variatie aan shots lijkt de show wel veel energieker. Easter Monday geeft zo een mooie doorsnede van het repertoire van Ozark Henry. Dat is ook een groot verschil met de Birthmarks-tour, waar volgens mij bijna alleen maar nummers van die cd werden gespeeld. Nu komen ook nummers langs van zijn eerdere platen die zeker óók de moeite waard zijn. Al met al is Easter Monday hierdoor een mooi livedocument geworden, waarbij overigens opgemerkt moet worden dat er verder niets aan extra’s op de DVD staat aan interviews, backstagemateriaal of ander gedoe. Maar daar maal ik zelf totaal niet om, doe mij maar een gloedvol liveconcert waarbij ik in sommige shots zelfs de neusharen van Piet kan tellen. Da’s veel leuker tijdens het strijken.


mij=Sony

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven