The Gun Club – Lucky Jim / Jeffrey Lee Pierce – Wildweed

the_gun_club-lucky_jim.jpgEerder dit jaar werden we verblijd met de langverwachte reissues van Miami en The Las Vegas Story, de twee absolute hoogtepunten uit het oeuvre van The Gun Club. Naast deze twee platen van de buitencategorie nam Jeffrey Lee Pierce, al dan niet met zijn Gun Club, veel meer belangwekkends op dat nodig aan de vergetelheid ontrukt moest worden. Gene Temesy, grote man achter de Gun Club-fanclub heeft samen met een andere fan, Willem Venema (ex-Mojo, nu concertorganisator The Alternative), voor Flow Records een serie van negen CD’s samengesteld waarop alles wat er nog op de plank lag verzameld is. Dat zijn niet alleen de reguliere platen, maar ook out-takes, live-opnames en singles. De reeks gaat in een tijdsbestek van anderhalf jaar verschijnen, van november dit jaar tot februari 2007. De twee eerste CD’s liggen nu in de winkel. Lucky Jim is een Gun Club-plaat uit de jaren negentig, toen ze eigenlijk als een verdwenen legende golden en Jeffrey Lee Pierce al een solo-carrière opgezet had. Uit die solo-periode stamt Wildweed, een plaat waarop briljante tracks als “Sex Killer”, het hemeltergend mooie “From Temptation to You” en “Love and Desperation” terug te vinden zijn. Onder de bonustracks staat ook de 12″ ‘midnight mix’ van dit laatste nummer, dat prachtig zou passen op een dansavond waar je Franz Ferdinand wilt mixen met jaren tachtig punkfunk.
jeffrey_lee_pierce%96wildweed.jpgLucky Jim is een plaat die klinkt alsof Jeffrey Lee Pierce zijn demonen eindelijk de baas is, min of meer tot zijn eigen spijt. Want de furieuze gekte van Las Vegas Story ligt bijna tien jaar achter hem en het zijn nu voornamelijk zijn liefdesleven, reizen en drankprobleem waar hij zich mee bezig houdt. En dat hoor je – als ik een beetje mag psychologiseren – terug in de melancholie van Lucky Jim. De dertien (!) bonustracks staan op een extra CD en zijn live-opnames en overblijfsels van de opnamesessies voor deze plaat. Tot 2007 komen onder veel meer Pierce’s samenwerking met Cypress Grove en Gun Club-klassiekers als Danse Kalinda Boom en Mother Juno opnieuw uit. Naast dit negendelige monument dat Willem Venema et al voor de legendarische Jeffrey Lee Pierce en zijn Gun Club op heeft gericht, hoort wat mij betreft dan ook een klein monumentje voor Willem Venema en Flow Records. En minimaal een grotere recensie dan we op File Under gewend zijn.


mij=Flow Records

5 reacties

 1. JJ

  En dit zijn nog niet eens de beste platen van de man. Ben ik goed geinformeerd als ik zeg dat na het verschijnen van de 9 platen er een box verschijnt waar al de 9 platen in zitten? Daar wacht ik dan nl. maar op en doe het ondertussen met de ouwe cd releases en uiteraard de vinyle exemplaren.

 2. JJ

  Nou zo slecht zijn ze niet hoor. Al kan ik dat nog niet vergelijken met deze nieuwe releases natuurlijk. Voorlopig voldoen ze, maar ik ben natuurlijk wel erg benieuwd naar de bonustracks en naar bv. het gehele concert van Danse Kalinda Boom.

 3. @JJ: Die boxset komt in februari 2007:
  Februari 2006
  3. Mother Juno (2CD)
  4. Danse Kalinda Boom (2CD)
  Juni 2006
  5. Ramblin’ Jeffrey Lee Pierce & Cypress Grove With Willie Love
  6. Divinity (2CD)
  September/oktober 2006
  7. Pastoral Hide and Seek (2CD)
  8. Ahmed’s Wild Dream
  Februari 2007
  9. Ramblin’ Jeffrey Lee and Cypress Grove – Spanish Flang Dang (Live)
  Na februari 2007 zal er een box verschijnen met daarin alle CD’s van de 9 LIVES series.

 4. Dj El semtex

  Veelbelovend allemaal 🙂 prettig om te weten dat ik Danse Kalinda Boom niet meer op mijn pctje mbv Audition hoef samen te voegen met de radio-opnamen van Pandora’s Box die ik nog ergens op een redelijk stukgedraaid audiocassettetje (nieuwe spelling? :-P) heb.. kan ik mijn tijd en energie wijden aan andere leuke projectjes 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven