The Hives – Tussles in Brussels (DVD)

the_hives-tussles_in_brusse.jpgZe hebben witte versterkers, een wit drumstel en ze dragen witte colbertjes met witte schoenen. Het lijkt erop dat The Hives zichzelf maagdelijk of in ieder geval smetteloos vinden. Zo keurig is hun verschijning dat je vader deze jongens zonder bedenken de hand van je lieve kleine zusje zou schenken. Luister dan de opnames maar eens af die verzameld staan op de DVD Tussles in Brussels. Niks geen maagdelijkheid, het is rauwe dichtgetimmerde rammelpunkrock uit Zweden! De wild om zich heen kijkende Pelle Almqvist lijkt zijn medicatie weer vergeten te zijn in te nemen voor de opnames in Ancienne Belgique te Brussel. Hij gilt zich suf terwijl de drummer (genaamd Chris Dangerous) lijkt mee te doen aan de nominatie voor drum-muppet van het jaar. Met alleen een live-concert op de DVD kom je al lang niet meer weg als platenmaatschappij, dus staat het ding bol van de extraatjes, zoals clips bij de shows van Jools Holland en Top Of The Pops. Een leuk item is het onderzoeksverhaal waarin lekker wordt opgeschept over de geschiedenis van de band en de zogenaamde mythevorming rond de als zeer excentriek gepresenteerde Zweden. Dit alles wordt verteld uit de mond van ene DW Johnson waarvan het bestaan zeer onwaarschijnlijk moet worden geacht. Enigszins fake, maar wel onderhoudend gefilmd en als je daarna weer een paar goede clips van energieke optredens krijgt voorgeschoteld, ach,een kniesoor die daar moeilijk over doet. Alles bij elkaar een dikke twee uur Hives voor de donkere dagen.


mij=Interscope / Universal

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven