Skambankt – Skamania

skambankt-skamania.jpgIk heb zowaar weer een nieuwe taal aan mijn cd-collectie toe kunnen voegen. Inmiddels had ik Engels, Nederlands, Frans, Spaans, Japans, Italiaans, Beninees, Drents en Limburgs, maar Noors zat er nog niet tussen. Skamania is een titel die vooral aan The Specials en aanverwanten doet denken, maar het is slechts een woordspeling op de bandnaam. Skambankt heet het clubje en de Noorse teksten worden begeleid door simpele, maar lekkere rechttoe-rechtaan-meezingrock. Het heeft wel iets weg van The Offspring met een vleugje Motörhead. De lekker springerige en goed in het gehoor liggende deuntjes met zeer meezingbare refreinen van The Offspring, de in your face gitaren van Motörhead. Zanger Ted Winters heeft een stijl die ergens in de buurt van The Cult‘s Ian Astbury ligt. Na een volledige debuut-cd is dit een EP met 6 nummers met als extra twee video’s, en eerlijk gezegd is dat gewoon te kort. Van mij hadden ze er nog wel wat nummers achteraan mogen plakken. “La oss tro pà Skamania” zingen ze meermalen in het refrein van het titelnummer. Ik heb geen flauw idee wat het betekent, maar ik ben het helemaal met ze eens. De vier heren spelen eenvoudige rock, maar doen dat zó strak en energiek dat ik twintig minuten na het laatste nummer nóg door de tent loop te springen…


mij=Dog / Bertus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven