Teriyaki Boyz – Beef or Chicken

teriyaki_boyz-beef_or_chicken.jpgIk kan niet zo goed tegen hiphop: vroeger luisterde ik het best vaak, maar toen kwam Eminem en woog de creativiteit binnen het genre wat mij betreft niet meer op tegen de weerzinwekkende mansdoenerij van de rappers en de veel te kleine bikini’s van de video ho’s. De enige hiphopperts die ik nu nog echt heel erg leuk vind zijn Missy Elliott, MF Doom (of één van zijn achtendertig aliassen) en de Teriyaki Boyz. Eén van deze vijf Japanse jongens (Nigo) is het brein achter A Bathing Ape, een Japans kledingmerk dat zichzelf ten doel stelt zo exclusief mogelijk te zijn en daardoor heel veel rijkelui onder zijn aanhang kan scharen. Dat is de directe reden voor de grote namen die op Beef or Chicken als producers fungeren. Daft Punk (die naar verluidt hun medewerking verleenden omdat Nigo een speciale schoen voor ze ontwierp) levert de single “HeartBreaker”, die sterk lijkt op hun eigen “Human After All”, maar die door het ge-oooooh en -aaaaah veel en veel en veel leuker is. Dan the Automator (van Gorillaz) komt met “Celebrity Death Match”, een vrolijk vehikel voor diverse dierengeluidimitaties, een versgebakken appelkruimeltaart van een baslijn en aan het einde een neurietoernooi. Verder zijn er nog bijdragen van onder anderen Just Blaze, The Neptunes en DJ Shadow, maar de vreemde vocale uitstapjes van de Teriyaki Boyz zelf zijn het belangrijkste ingrediënt hier. Daarbij is rap veel leuker als je er niks van verstaat.


mij=Universal Japan / Import

5 reacties

  1. Sjoerd

    ik heb na veel moeite het album gevonden en gekocht, ze zijn egt waanzinnig. Ik zoek alleen een dvd van een live performance op youtube staan er allemaal leuke nummers en clips en ook een live song: celebrity deathmatch maar ik heb nog niks gevonden.
    Sjoerd
    PS: missy elliot is inderdaad dom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven