The Who – Tommy / Quadrophenia / Greatest Hits Live

the_who-tommy_quadrophenia_live.jpgIk dacht dat ik met mijn baan waar ik bijna continu zit, starend naar een computerscherm, wel wat gewend was. Dat uitzitten van de drie dvd’s, die The Who uitbrengt in deze feestmaand, dat zou voor mij geen probleem vormen. Dat viel me toch een beetje tegen. Deze drie dvd’s uitzitten betekent namelijk viereneenhalf uur zitvlees kweken en eigenlijk ben je er dan nog niet, want de versie waarin de band de dvd’s van commentaar voorziet wil je eigenlijk ook nog zien. Net als de drie uur aan extra’s. Die geven namelijk goed inzicht in het hele gebeuren bij de rockopera’s Quadrophenia en Tommy, maar storen wel als je alleen maar deze versie ziet. Een lange zit dus. Wel eentje die de moeite waard is, maar ik zou wel aanbevelen om het niet zoals ik in tweemaal aan een ruk door te doen. Voor je het weet is de dag voorbij en is het ver na middennacht. De drie dvd’s betreffen overigens geen recente opnames. De Quadrophenia-show is gefilmd tijdens de tour door Amerika in 1996/1997, Tommy is de registratie van het 25-jarige jubileum optreden dat Daltrey, Townshend, Entwhistle en vele gasten (o.a. Elton John, Phil Collins doen mee) deden in Los Angeles in 1989. De derde dvd is een ratatouille aan hits gemaakt tijdens enkele shows in Amerika. Zelf vond ik de Quadrophenia-dvd het leukste om te kijken. Dit was eigenlijk ook de eerste keer dat The Who de show kon brengen zoals ze dat altijd al wilden. Dus met uitgebreide band achter de drie heren en gastrollen van Billy Idol als Ace Face en P.J. Proby als The Godfather. Tussen de nummers worden steeds de stukjes film met Alex Langdon als de Mod Jimmy vertoond. Gelukkig op de dvd wel fullscreen en niet door middel van een shot vanuit de zaal. Het levert een energieke show op van een memorabele lp. En de andere twee dvd’s doen hier niet veel voor onder.


mij=Rhino / Warner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven