Bad Habit – Hear-Say

badhabit_hear-say.jpgBon Jovi, Dan Reed Network, Def Leppard. Dat is drie maal er-rug eind jaren tachtig, begin jaren negentig. Dan Reed Network was wat mij betreft veruit de beste van dat drietal, en toch de enige waarvan de leden het benul hadden om er op tijd mee op te houden. Kunstmatig klinkende drums, happy-happy-joy-joy refreintjes en karrevrachten elektronische pingeltjes kunnen nu echt niet meer. Bad Habit denkt daar anders over en doet het vrolijk allemaal nog eens over. Je zou je glanzende carrière als FU-recensent er spontaan van afbreken. Allemaal mid-tempo, allemaal te voorspelbaar voor woorden en allemaal met een zanger die gelikter probeert te zingen dan hij eigenlijk kan. Pas als de gitaren iets verder naar voren gemixt zijn en er een beetje tempo in komt, krijgt het een beetje ballen. Maar meestal is dat na het intro weer voorbij en wordt wéér het dezelfde middelmatige mid-tempo meuk. En als gerontorocker in hart en nieren ben ik de laatste om te zeggen dat oude muziek per definitie niet interessant zou zijn, maar tegelijkertijd zijn er muziekstijlen die na verloop van tijd domweg gedateerd en oubollig gaan klinken en dit is er een van. Is het oud materiaal dan wil nostalgie nog wel eens helpen om er van te kunnen genieten, is het recent materiaal dan moet het wel heel erg goed in elkaar zitten om toch nog indruk te maken. Voor dit plaatje geldt geen van beide.


mij=Frontiers / Rough Trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven