Boards of Canada – The Campfire Headphase

boards_of_canada-the_campfire_headphase.jpgDe verfilming van je favoriete boek geeft vaak teleurstelling; de personen die uitgekozen zijn om de rollen te spelen zijn heel anders dan degenen die jij je er bij had voorgesteld, en ook de decors zijn niet hetzelfde. Zo is dat soms ook met muziek. Iemand kan het wel voor je proberen te beschrijven, maar je eigen beelden zijn belangrijker. Op The Campfire Headphase gebeurt enorm veel, maar het is niet te vatten in woorden. De Schotse hogepriesters van de enigszins valse en slome droomambient, Marcus Eoin en Michael Sandison, hebben wat mij betreft (maar wie ben ik?) het hoogtepunt bereikt van hun werk tot nu toe. Sacrale klanken, new-age orgels in overdrive, woeste noise en dan weer trippy a-ritmische beats. Soms is er helemaal geen ritme, alleen maar digitaal vervormde geluiden of zwevende akkoorden. Soms snijdt het, dan weer streelt het. Meestal doven de nummers langzaam uit aan het eind, als een kaarsje… Erg geheimzinnig. “Dayvan Cowboy” komt langzaam op gang, maar ontpopt zich dan tot een poppy, met prachtig strijkwerk omlijst nummer. Over de songtitels is ook wel het een en ander op te merken. Fantasievol en mysterieus… Wat te denken van een “Chromakey Dreamcoat”? En “Ataronchronon” is iets met een indianenstam, maar wat? Ongetwijfeld vormt het Canada van hun jeugd de inspiratiebron. Luister ernaar en vorm er je eigen voorstelling bij. Het is een ontdekkingstocht die nooit lijkt te stoppen, maar ik blijf er steeds maar terugkeren, in die landschappen die Boards of Canada maakt.


mij=WARP / Rough Trade

9 reacties

 1. Richard

  Ik weet het zo net nog niet. Je kunt die films wel tienx bekijken, zonder er meteen zo’n conclusie aan te verbinden. En dat hoeft ook niet altijd, want zonder de getoonde beeldvirtuositeit kan het ook overtuigen, nietwaar? Het komt hier, naar mijn bescheiden mening, niet aan op het herhaaldelijk verschijnen van ietsdergelijks, maar meer op het fenomeen ansich, dacht ik op te merken…
  Maar ja, wie ben ik.

 2. Rapper

  Ik heb een vraag
  ik ben een rapper ban 16 jaar en ik heb een
  hiphop film gemaakt en ik wil die graag maken dat
  die uit komt op dvd en bios maar ik kan zelf
  niet filmen en zulke dingen
  kunt u me helpen aub ? Ik weet heel zeker het
  word de beste hiphop film in nederland.
  in de film word arabsih nederlands en engels
  gepraat. er word in nederlands en in engels
  gerapt me ckv docent heeft me film gelezen hij
  vond heel goed hij zou me ook helpen met
  filmmaatschappijen enzo vinden en contract
  tekenen ik hoop dat u me kan helpen plaeas
  Peace

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven