Bob Urh & the Bare Bones – Hoodoo Garage

bob_urh_and_the_bare_bones-hoodoo_garage.jpgHet is eigenlijk best arrogant gezien de prijzen van cd’s, maar er zijn cd’s in mijn collectie die jaren het daglicht niet zien. Dat kan ook niet anders gezien de grootte van mijn muziekcollectie en de geregelde aanvoer van nieuwe cd’s. Het was dan ook maar even goed dat ik geen tijd had voor cd -recensies en de muziek – al klinkt het wat oneerbiedig – als muzikaal behang moest gebruiken. Ik heb namelijk een herontdekking gedaan. Wat een geweldige platen maakten The Rolling Stones namelijk bij de start van hun carrière. Nu wist ik dit eigenlijk ook wel, maar tel hierbij op de box van The Velvet Underground die al weken bij mijn cd-speler ligt en ik kom uit bij de cd van de band die ik hier mag bespreken: Bob Urh & the Bare Bones. Deze Amerikanen weten namelijk de muziek van beide bands op Hoodoo Garage te verenigen. Oké, het kan niet wedijveren met de beste releases van eerder genoemde bands, maar de plaat vol ouderwetse r&b en garagerock rammelt charmant aan alle kanten, het songmateriaal is afwisselend en ronduit sterk. Als je Bob Urh op de achterkant met zijn gitaar tussen allerlei graven ziet staan dan vrees ik dat hij de doden tot leven wekt. Eigenlijk hoop ik dat er een exemplaar bij zowel Lou Reed als Mick Jagger terecht komt en dat zij met nieuwe inspiratie toch nog eens muzikaal toeslaan. Deze levende muzikale legendes schijnen namelijk nog te leven.


mij=Green Cookie / Clearspot

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven