Rhapsody – Live In Canada 2005 (The Dark Secret)

rhapsody-live_in_canada_2005-the_dark_secret.jpgIn klas 6 van de lagere school had ik een leraar die als wij, de klas, braaf waren geweest nog wel eens de verhalen van Tolkien over de Hobbits en de Lord Of The Rings wilde vertellen. Hij deed dat op zo’n levendige manier dat je er echt in zat en danig met de hoofdfiguren meeleefde. Zo kon hij ons af en toe de stuipen op het lijf jagen als hij de ijselijke kreten van Sméagol nadeed. Sindsdien heb ik een zwak voor de verhalen van Tolkien en een meer dan gemiddelde interesse in mythologie. En dat komt ook regelmatig terug in de muziek die ik beluister. Rhapsody mag dan ook niet in mijn collectie ontbreken. Vlijmscherpe zwaarden, vuurspuwende draken en dappere dwergen zijn slechts een paar van de mystieke elementen die je tegenkomt op een album van Rhapsody. Met verhalen als Lord Of The Rings als inspiratiebronnen brengen deze Italianen power metal op z’n best. Dit is hun eerste live-album, een registratie van ruim een uur van het concert dat ze gaven in Montreal, Canada, tijdens hun tour met Manowar. Folk, neo-klassiek en symphonisch zijn de metalvaatjes waar ze uit tappen, al spreken ze zelf van film-score metal. Up-tempo, bombastisch, vrolijk en volle kracht vooruit. En dat komt zeker tot uiting als ze het live spelen. Luister maar eens naar het epische Erian’s Mystical Rhymes. Dit is Rhapsody op z’n best. Valt er dan niets te zeuren? Tuurlijk wel, persoonlijk mis ik namelijk een paar nummers, zoals Holy Thunderforce, Rage Of The Winter en Flames Of Revenge. Maar ja, ze hebben dan ook genoeg lekkere nummers om uit te kiezen.


mij=Magic Circle Music / SPV / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven