Ritual – Live

ritual-live.jpgIk miste de trein op station Schiphol. Het kostte me net wat meer tijd om me een weg te banen door de drukte van Schiphol Plaza naar het perron dan ik had verwacht. Ik hoorde het fluitje van de conducteur en zag de deuren sluiten. Verdomme. Er zat niets anders op dan de tijd te doden in de ene, verschrikkelijke cd-zaak die Schiphol Plaza telt. Dat die verschrikkelijk was wist ik, want ik stond er al eerder eens ongewild een half uur. Mijn oog viel op de uitverkoopbakken. Die stonden er de vorige keer niet. En in dit soort zaken zijn de uitverkoopbakken goudmijntjes voor mij. Meestal zijn ze namelijk gevuld met wat ik leuk vind. Twintig minuten later stond ik met twee armen vol cd’s bij de balie. De man fronste, alsof hij niet kon geloven dat iemand nog wat leuks zou kunnen vinden in zijn uitverkoopbakken. Ik wel dus. Zo haalde ik twee studio-cd’s van Ritual uit de bakken. Het was zo’n Inside Out-band die al een tijdje op mijn lijstje stond. Ik was een beetje huiverig om er aan te beginnen, doordat ik wat zanger/gitarist Patrick Lundstrom maakte met Kaipa nou niet bepaald interessant vond. Ik was bepaald niet teleurgesteld in hun symfonische rock, waarin nogal wat Led Zeppelin-invloeden doorklinken. Eigenlijk had ik zelfs in april 2004 een concert van ze mee willen pikken in de Boerderij, maar dat lukte niet. Hiervoor heb ik nu ter compensatie Live, een dubbel-cd waarop Ritual een doorsnede speelt van hun drie studio cd’s, opgenomen tijdens de 2004 tour. Het klinkt allemaal net iets rauwer dan op cd en dat maakt Live aangenaam te verteren materiaal. Hoogtepunten zijn wat mij betreft het lekker strakke opzwepende “What Are You Waiting For”, het King Crimson-achtige “Think Like A Mountain”, maar vooral ook de akoestische medley van de meer folk georiënteerde nummers van de eerste plaat. Al met al is het een goed startpunt voor wie Ritual nog niet kent, en een fijn zoethoudertje voor wie ze wel kent.


mij=Inside Out / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven