Saturday Looks Good To Me – Every Night

saterday_looks_good_to_me-every_night.jpgDe titel van de derde plaat van Saturday Looks Good To Me slaat de spijker op z’n kop. Every Night is niet alleen geschikt om de uitgaansadrenaline van de zaterdagavond te versterken, maar ook om van elke avond van elke dag van de week te genieten. En meer dan dat.
Een tijdlang was hun label Polyvinyl niet in Nederland vertegenwoordigd en dus maken we nu pas kennis met deze oorspronkelijk uit 2004 afkomstige plaat. Doodzonde, want Every Night verenigt invloeden van ’60’s girlgroups, elementaire rock ‘n’ roll-riffs (denk Buddy Holly) en powerpop met een aan Belle & Sebastian verwant geluid. Daar moet je dan nog wel wat mee kunnen, maar dat kan Saturday Looks Good To Me.
Net als Belle & Sebastian zijn ze bijna meer een collectief dan een band, met dit verschil dat SLGT draait om één liedjesschrijver, Fred Thomas die inmiddels zo’n 75 muzikanten gebruikt heeft voor zijn platen. Zijn stem is niet de meest pregnante uit de popgeschiedenis, maar hij beschikt over popbrille en zorgt dat een uit 2004 afkomstige plaat één van de beste platen van 2005 blijkt. Omdat we nu pas deze CD onder ogen krijgen, maken we daar maar van: de beste CD tot-nu-toe van 2006.


mij=Polyvinyl / Sonic

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven