The Most Serene Republic – Underwater Cinematographer

the_most_serene_republic-underwater_cinematographer.jpgAls internet niet had bestaan, had ik Underwater Cinematographer nooit in huis gehad. Ten eerste had Marten die ene remix nooit gekend, ten tweede had hij mij dan die remix, mijn eerste kennismaking met The Most Serene Republic, niet gemaild en ten derde was het dan niet mogelijk geweest al kennis te maken met een van de mooiste albums die de laatste tijd zijn verschenen. Ik had misschien het album door de plaatselijke platenboer uit Canada laten importeren als ik het optreden van de band op State-X New Forms had gezien, en dat had dan per postduif gemoeten. Gelukkig is dat allemaal niet zo en ben ik sinds vrijdag de trotse bezitter van het debuutalbum van The Most Serene Republic, die met hun tracktitels mij ook nog eens laten glimlachen. Een band die hun liedjes de titels “The protagonist suddenly realizes what he must do in the middle of downtown traffic” of “You’re a loose cannon Mc Arthur… but you get the job done” meegeeft heeft voor mij op punten al gewonnen, maar moet alleen nog even overtuigen. En dat doet The Most Serene Republic. Vriendjes van Broken Social Scene: ze zitten op hetzelfde label, maar elkaar muzikaal weinig in de weg. Underwater Cinematographer is pop, is elektronica, kent de nodige beats, en is zelfs een beetje twee door de wat zijige vocalen, maar is vooral van a tot z een album (inclusief “Prologue” en “Epilogue”) dat opgemerkt dient te worden en een Europese release verdient. Voor The Most Serene Republic wil ik best mijn best doen. Als missionaris.


mij=Arts & Crafts / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven