The Ultra 5 – Denizens Of Dementia

ultra_5-denizens_of_dementia.jpgHet bijzondere aan garagemuziek is dat het bijna tijdloos is. Het vergt een zeer geoefend oor om het verschil te horen tussen een garagerockbandje van nu of eentje van een jaar of twintig geleden. En wanneer je tó£¨ verschil hoort, is degene met het meest gladde geluid waarschijnlijk een nepper, want hi-tech is immers voor lutsers. Eé® van de meest legendarische garagebandjes is het New Yorkse The Ultra 5, twee rare snuiters en twee rare snuiterinnen die samen heerlijke stampers maakten. Aangezien ze hun hoogtijdagen einde jaren tachtig beleefden en er tot voor kort vrijwel niets van ze digitaal verkrijgbaar was, heeft de band een flinke cultstatus opgebouwd. Op de verzamelaar Denizens Of Dementia zijn nu eindelijk zo?n beetje alle relevante liedjes keurig opgepoetst. En welk een genot! Met 24 nummers en twee videoclips is er geen bit onbenut gebleven en wordt een compleet pakket afgeleverd. Een echte must voor garage/surf liefhebbers die wel van een vleugje psychedelica en freaky shit houden. Zij worden daarnaast ook nog eens volledig up-to-date gebracht via de uitgebreide discografie (uiteraard inclusief cassettes), een berg fotomateriaal en het levensverhaal van de band. Een heuse spoedcursus dus, ideaal om snel bijgespijkerd te zijn voor de – volgens geruchten – op stapel staande reünie.


mij=Green Cookie / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven