VA – Protect

va-protect.jpgDit was dus één van die cd’s onderop mijn stapel, afgelopen kerstvakantie. Hij kwam ongeveer tegelijk uit met die ándere benefiet-verzamelaar, “Help! A Day In The Life”, waaraan je weliswaar goed kon horen dat-ie in één dag was opgenomen, maar daar stonden tenminste nog een paar geslaagde nummers op (o.a. Radiohead). Deze Protect-punkverzamelaar bleef wegens het grote gebrek daaraan al die tijd liggen. Wat ook niet meehelpt is dat de opbrengsten naar een Amerikaanse stichting voor jeugdzorg gaan die ik niet ken. Blij dat in Nederland de overheid dat soort dingen doet… Maar ik heb vertrouwen in het Fat Wreck-label, dus het zal wel goed zijn. Dan de muziek. Matt Skiba en Joey Cape verzorgen twee wel fraaie ballads, die van Matt is een beetje in de lijn van Green Days inmiddels uitgekauwde “Wake me up”. Een aanzet tot een echt leuk nummer komt van Communiqué, maar helaas blijft het daarbij. En de rest (15 van de 26 nummers zijn nieuw), waaronder namen als NOFX (“Leaving Jesusland”), Coalesce, Against Me!, Rusty Pistachio, Soviettes en Anti-Flag, is helemaal niet slecht maar blijft bij mij niet hangen. Voor de afwisseling staat er nog een grappig metalnummer van Darkest Hour tussen, maar het kan gewoon echt beter. Zie de Punk-O-Rama-serie.


mij=Fat Wreck / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven