Vliegende Panters – Daar Vliegende Panters II

vliegende_panters-daar_vliegende_panters.jpgVroeger, toen ik nog jong, knap en student was, toen dacht ik dat er voor mij een carrière in het cabaret in het verschiet lag. Samen met een goede vriend schaafden we avond aan avond aan onze teksten en zo nu en dan stonden we zelfs op het podium. Het grote probleem was, we vonden het tekstschrijven leuker dan het oefenen, dus die optredens waren op een goede dag amateuristisch en op een slechte dag ronduit beroerd. Toch schreven we onverdroten voort en zijn we nog lang doorgegaan. Het kwartje viel echter toen ik de Vliegende Panters ooit zag optreden. Dat was zo waanzinnig goed dat ik inzag dat, hoe goed onze teksten ook ooit zouden worden, we nnoit zo goed zouden worden. En ‘t Hijgend Hert leidt sindsdien een slapend bestaan. De Vliegende Panters sliepen niet. Succesvolle theatershows, succesvolle TV-programma’s, succesvolle cd’s. De Vliegende Panters doen het allemaal in het groot. Ook weer op hun tweede cd, heel adequaat Daar Vliegende Panters II genoemd, met nummers uit hun TV-show. Geen slechte cd, maar het toont meteen de makke van van een cabarockcd aan. Je mist de beelden. De jongens mogen dan op het podium onovertroffen zijn, geboren zangers zijn het niet. Dat compenseren ze door veel te rappen (onder de naam V*M*B*O*). De meeste nummers zijn eigenlijk maar één keer echt leuk en het geintje met de Kassameisjes hebben we ook al gehad. De beste nummers zijn die die niet in het cabaret/rock/rap keurslijf passen. Maar dat zijn er te weinig om de cd echt veel te draaien. Misschien moesten we maar wachten op een DVD. Of op een nieuwe theatershow. Om ‘t Hijgend Hert in zijn hok te houden…


mij=Varagram / Coast Company

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven